Nederland van het Gas af: waar kun je jouw oude CV-ketel inleveren?

De overheid wil dat Nederland in 2050 helemaal C02 – neutraal is, om klimaatverandering tegen te gaan. Dit is vastgelegd in het klimaatakkoord van Parijs dat door 195 landen ondertekend werd, waaronder Nederland. Hieruit is de Europese Green Deal voortgekomen. Een plan van de Europese Unie om Europa tegen 2050 klimaatneutraal te maken. Dit plan is omgezet in wat wij nu kennen als de klimaatwet. Een bindende wettelijke verplichting dus. Eén van de maatregelen die Nederland heeft genomen om in 2050 C02-neutraal te worden is om Nederland van het gas te halen.

Je kunt je voorstellen dat er een overvloed aan CV-ketels zal ontstaan. Je kunt je oude CV-ketel inleveren bij Krommenhoek Metals. Wij zorgen ervoor dat alle bruikbare materialen worden gerecycled en bieden hiermee een duurzame oplossing voor het recyclen van je oude CV-ketel.

Van CV-ketel naar hybride warmtepomp

Om de klimaatdoelen te halen heeft de overheid een aantal maatregelen genomen. Zo worden alle nieuwbouwhuizen sinds 2018 opgeleverd zonder gasgestookte CV-ketel om een woning te kunnen voorzien van verwarming en een warme douche. Als alternatief kan een warmtepomp gebruikt worden voor het verwarmen van je huis. Vanaf 2026 is het verboden om je gasgestookte CV-ketel te vervangen voor een nieuwe CV-ketel, dit moet een duurzaam alternatief worden zoals een volledig elektrische warmtepomp, of een hybride warmtepomp. De hybride warmtepomp werkt samen met je CV-ketel, waarbij je op piekmomenten, zoals tijdens het douchen nog wel wat gas verbruikt, maar op de rest van de dag de woning verwarmt met je hybride warmtepomp welke draait op elektriciteit. 

Wordt jouw oude CV-ketel vervangen voor een (hybride) warmtepomp? Lever jouw oude CV-ketel in bij Krommenhoek Metals. Voor installatiebedrijven of grote hoeveelheden bieden wij onze containerservice aan. Wil je meer weten of de mogelijkheden met ons bespreken? Neem dan contact met ons op.

Laat het over aan de specialist

Heb jij nou echt twee rechterhanden en is een CV-ketel vervangen voor jou een fluitje van een cent? Doe het toch maar niet. Want zowel het repareren als het vervangen van een gasgestookte CV-ketel moet in Nederland gedaan worden door een erkende installateur. Dit is geregeld bij wet en bedoeld om te voorkomen dat er koolmonoxidevergiftigingen voorkomen. Dus ook al ben je handig, schakel een specialist in die jouw ketel kan vervangen. Twijfel je of je zaken doet met een erkende installateur? Check dan het register. Hierin staan alle erkende installateurs opgenomen. Het is vanaf 1 april 2023 verplicht om gecertificeerd te zijn voor het werken aan gasverbrandingsinstallaties, zoals je CV-ketel.

Whale IT Recycling is een dochteronderneming van Krommenhoek Metals en is gecertificeerd volgens WEEELABEX voor de demontage van oude IT-apparatuur en CV-ketels. Het ophalen van deze apparatuur kan eenvoudig worden geregeld door Krommenhoek Metals, dat beschikt over WEEELABEX-logistiek, speciaal ontworpen voor het vervoeren van deze afvalstromen. Op deze manier ben je verzekerd van een wettelijk correcte afhandeling en profiteer je van het gemak van één aanspreekpunt.

 

Toename van oude CV-ketels?

Mede door het door de overheid beschikbaar gemaakte budget voor subsidies om je woning te verduurzamen zijn er de afgelopen jaren een hoop oude CV-ketels vervangen voor een warmtepomp of een andere vorm van verwarming. De verwachting is dat de vervangingsmarkt blijft toenemen, omdat veel Nederlanders ervoor kiezen hun woning te verduurzamen en zo klaar te zijn voor de toekomst.

CV-ketel slopen en recyclen

Ben jij nou de specialist die de oude CV-ketels vervangt en ben je op zoek naar een erkende recycler: look no further! Krommenhoek Metals is in het bezit van het WEEELABEX-certificaat waarmee we voldoen aan de CENELEC-norm voor het inzamelen van onder andere CV-ketels. Ook hier is het niet de bedoeling dat je zelf de ketel gaat slopen, maar dit laat doen door een erkende verwerker. Werk je als zelfstandig installateur en heb je van tijd tot tijd een oude CV-ketel die je wilt inleveren. Doe dit dan eenvoudig en snel bij één onze overdekte inleverlocaties in Rotterdam en/of Wateringen. Heb je een wat groter installatiebedrijf en heb je vaker ketels in grote hoeveelheden? Dan plaatsen we gesloten containers op je projectlocatie, of bij je op de zaak. Onze containerservice is in heel Nederland beschikbaar.

Bedrijfsmatig oude cv ketels en oplossing op maat? Neem contact op!

Veelgestelde vragen over het recyclen van oude CV-ketels

Waar kan ik mijn oude CV-ketel inleveren?

lever een oude CV-ketel altijd in bij een Krommenhoek Metals, een gecertificeerd bedrijf. Krommenhoek Metals voldoet aan de strenge Europese normering voor het innemen en recyclen van elektrische apparaten, zoals een CV-ketel.
Antwoord: lever een oude CV-ketel altijd in bij een Krommenhoek Metals, een gecertificeerd bedrijf. Krommenhoek Metals voldoet aan de strenge Europese normering voor het innemen en recyclen van elektrische apparaten, zoals een CV-ketel.

Is een oude CV-ketel geld waard?

Jazeker! Een CV-ketel bestaat bijna volledig uit metaal, gemiddeld wel zo’n 96.2%  en 3,8% isolatiemateriaal. Afhankelijk van het type CV-ketel zijn de meest voorkomende soorten metalen koper, aluminium, rvs, ijzer, messing maar ook kunststoffen. De meeste metalen vertegenwoordigen een positieve waarde, omdat ze schaars zijn en hard nodig zijn om in te zetten als basisgrondstof voor de producten van nieuwe metalen. Daarentegen zijn er ook kosten gemoeid met de recycling van de ketel, maar evengoed blijft er een positieve waarde over.